Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön kunnossa

Blog

Kiinteistöhuolto on kiinteistön kunnon kannalta ratkaisevan tärkeässä asemassa. Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön kunnossa ja huolehtii siitä, että asukkaiden arki sujuu hyvin ja asumismukavuus on kohdillaan. Tällä kertaa blogissa on aiheena kiinteistönhuolto ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää ja syventymään tähän mielenkiintoiseen aiheeseen.

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monipuoliset kiinteistönhoidon tehtävät?

Kiinteistöpalvelu hoitaa monipuolisesti kiinteistönhuollon tehtäviä. Kiinteistöpalvelun päätehtävä on pitää kiinteistö ja siihen kuuluvat piha-alueet hyvässä käyttökunnossa niin, että taloyhtiön asukkaiden asumisviihtyvyys on mahdollisimman hyvällä mallilla. Myös kiinteistöhuollon osalta, ennakoiva huolto on tärkeässä osassa, mutta toisinaan kiinteistönhoitoon kuuluu myös yllättävien tilanteiden hoitaminen. Normaaliin huoltoon kuuluvat tehtävät suunnitellaan huolellisesti etukäteen pidemmälle ajanjaksolle. Samoin tehdään myös tarpeellisten korjausten ja remonttien osalta. Kiinteistönhuoltajilla on yleensä hyvät tiedot kiinteistön kunnosta ja korjausten tarpeesta, jotka he raportoivat eteenpäin isännöitsijälle, joka tekee yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa päätökset suuremmista remonteista ja korjauksista. Muuten kiinteistöpalvelu huolehtii kiinteistöstä sopimuksen mukaisesti ja tekee siinä määritellyt tehtävät niille määriteltynä ajankohtana.

Minkälaisia tehtäviä kiinteistöpalvelu hoitaa?

Kiinteistöhuollon vastuu alueeseen kuuluu yleensä monipuolinen kiinteistön kunnosta huolehtiminen. Kiinteistöhuolto varmistaa, että talotekniset laitteet, kuten esimerkiksi lämmitysjärjestelmät ja ilmastointi toimivat halutulla tavalla ja tarvittaessa tehdään laitteiden ja järjestelmien säädöt sekä luetaan laitteiden kulutusmittarit määräajoin. Laitteiden ja järjestelmien pienien vikojen korjaukset hoitaa kiinteistöpalvelu. Kiinteistöpalvelut kattavat yleensä rakennusten lisäksi ulkoalueista huolehtimisen, joka vaihtelee vuodenajan mukaan. Talvella kiinteistöhuolto auraa kulkutiet vapaaksi lumesta, hiekoittaa ne ja pudottaa tarpeen mukaan lumet katolta. Kesäisin kiinteistöhuollon tehtäviin kuuluu nurmialueiden hoitaminen ja ruohon leikkaaminen, mutta usein muista kasveista huolehtii puutarhurit. Syksyllä lakaistaan lehdet ja valmistellaan kiinteistö talvea varten.

Kiinteistöpalvelut päivystävät yllättävien tilanteiden varalta

Kiinteistöpalvelu päivystää 24/7 sen varalta, että kiinteistössä tapahtuu jotakin yllättävää, kuten esimerkiksi vesivahinkoja, jotka täytyy ratkaista mahdollisimman nopeasti, ettei niistä aiheudu lisää haittaa kiinteistölle tai asukkaille. Päivystyspalveluihin kuuluu yleensä myös ovien avaukset kaikkina vuorokaudenaikoina, jos asukkaalta on unohtunut tai kadonnut avaimet. Taloyhtiön ennakoiva huolto ja kunnossapito on tärkeää ja asukkaat voivat myös ilmoittaa havaitsemistaan vioista ja puutteista kiinteistöpalvelulle mahdollisimman pian. PKMK Palvelut Oy tarjoaa kiinteistönhuoltopalvelut sekä rakennus- ja remonttityöt.

jaa  

25 April 2023

Rakentamista ja remontointia

Tervetuloa rakentamisesta ja remontoinnista kertovan blogin pariin. Aiheemme keskittyvät lähinnä pientalon rakentamisen tai remontoinnin ympärillä. Jaamme blogissa vinkkejä, miten erilaisia projekteja kannattaa toteuttaa ja miten löytää luotettava ammattilainen niitä toteuttamaan. On myös kiinnostavaa seurata, mitä uutta ja innovatiivista alalla tapahtuu ja miten se muuttuu sekä on muuttunut vuosien varrella. Lähes kaikki projektit lähtevät liikkeelle huolellisella suunnittelulla, joten olemme koonneet tänne myös vinkkejä mitä kaikkea suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon. Olitpa siis remonttiässä tai vasta haaveilet, että uskaltaisit jonain päivänä porata kaapit seinälle, löydät täältä hyvin todennäköisesti mielenkiintoista luettavaa ja toivottavasti myös inspiraatiota seuraaviin projekteihisi. Toivottavasti viihdyt blogin parissa! Mielellämme otamme myös vastaan kommentteja blogin sisällöstä ja toiveita tulevien kirjoitusten aiheista.