Monipuoliset kiinteistöpalvelut taloyhtiöille

Blog

Kiinteistöpalveluihin kuuluu kiinteistön hoitoa ja ylläpitoa, mutta myös erilaisia toimitiloihin liittyviä palveluita ja kiinteistön käyttäjäpalveluita. Kiinteistöpalvelut taloyhtiöille kattavat suurimmaksi osaksi energianhallintaan, tekniikkaan, huoltotöihin, jätehuoltoon, siivoamiseen ja pihanhoitoon liittyviä hoito- ja ylläpitopalveluita. Jos kiinteistölle halutaan vartiointia tai säännöllisiä viherpalveluita, ne kuuluvat toimitilapalveluihin. Kiinteistön käyttäjät voivat myös halutessaan saada vaikka vahtimestarin tai heille voidaan tarjota turvapalveluita, siivouspalvelua, puhelinpalvelua, postituspalvelua tai jopa kokouspalveluita. Tavallisessa asuntoyhtiössä hoito- ja ylläpitopalvelut ovat tärkeämmässä asemassa kuin käyttäjäpalvelut, joiden kysyntä on isompaa toimistorakennuksissa.

Isännöinti- vai kiinteistöpalvelu?

Joskus puhutaan isännöintipalvelusta ja joskus kiinteistöpalvelusta. Kiinteistöpalvelut on yläkäsite, jonka alle isännöinti sijoittuu. Kattavat kiinteistöpalvelut käsittävät isännöinnin lisäksi myös esimerkiksi siivouspalveluita, turvapalveluita tai kokouspalveluita, joista jälkimmäisiä tarvitaan harvemmin tavallisessa asuntoyhtiössä. Asuntoyhtiön operatiivinen johtaja on isännöitsijä. Käytännössä hän on henkilö, joka ottaa kiinteistöpalvelufirmansa puolesta hoitaakseen tietyn kiinteistön hoitoon ja ylläpitoon liittyvät asiat ja istuu yhtiökokouksissa. Yhtiökokouksen hallitus myöntää hänelle toimivallan.

Kiinteistöpalveluilla yhteiskunnallista merkitystä

Kiinteistöpalveluiden kasvu on ollut Suomessa ja muuallakin maailmassa voimakasta viime vuosikymmeninä. Suomessa tilanne oli 1990-luvulla sellainen, että kiinteistöpalvelualan yrityksissä oli reilusti alle viisikymmentä tuhatta työntekijää. Kahdessakymmenessä vuodessa määrä oli noussut 85 000:een. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että harvemmin taloyhtiöissä enää järjestetään niin sanottuja talkoopäiviä, joina siivotaan tai kunnostetaan pihaa yhdessä, koska nämä palvelut on annettu kiinteistönhuoltofirmalle. Tämä kehitys työllistää etenkin viherrakentamis- ja siivousalaa, mikä näkyy valtakunnallisissakin tilastoissa.

Isännöinti laaja-alaisin palvelu

Isännöitsijä ottaa selvää, mistä saa parhaat ja edullisimmat palvelut kulloiseenkin tarpeeseen. Hän kilpailuttaa reilusti palveluntarjoajia ja kommunikoi asiallisesti taloyhtiön hallituksen kanssa. Isännöitsijän on oltava hyvin tavoitettavissa joka päivä. Hyvän isännöitsijän katse suuntaa tulevaisuuteen. Hän osaa arvioida, ennakoida ja ennalta ehkäistä isoja korjaustöitä siten, että tarkkailee kiinteistön kuntoa ja suorittaa tarvittavia huoltotöitä ajoissa. Hyvä isännöitsijä tuntee myös päätöksenteon ja lainsäädännön kiemurat. Epäselvyyksissä hänen tulee nopeasti konsultoida muita asiantuntijoita.

Luotettavat ja hyvin toimivat kiinteistöpalvelut taloyhtiöille takaavat korkeatasoisen asumismukavuuden ja viihtyvyyden asuntoyhtiössä. Toimistotaloyhtiössä puolestaan asioiden sujuvuus, työntekijöiden turvallisuus ja tilojen puhtaus ovat kiinteistöpalveluissa prioriteettilistan alkupäässä.

Kiinteistöpalvelut taloyhtiöille meiltä: Vuokrapalvelu Oy Rajala

jaa  

28 April 2023

Rakentamista ja remontointia

Tervetuloa rakentamisesta ja remontoinnista kertovan blogin pariin. Aiheemme keskittyvät lähinnä pientalon rakentamisen tai remontoinnin ympärillä. Jaamme blogissa vinkkejä, miten erilaisia projekteja kannattaa toteuttaa ja miten löytää luotettava ammattilainen niitä toteuttamaan. On myös kiinnostavaa seurata, mitä uutta ja innovatiivista alalla tapahtuu ja miten se muuttuu sekä on muuttunut vuosien varrella. Lähes kaikki projektit lähtevät liikkeelle huolellisella suunnittelulla, joten olemme koonneet tänne myös vinkkejä mitä kaikkea suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon. Olitpa siis remonttiässä tai vasta haaveilet, että uskaltaisit jonain päivänä porata kaapit seinälle, löydät täältä hyvin todennäköisesti mielenkiintoista luettavaa ja toivottavasti myös inspiraatiota seuraaviin projekteihisi. Toivottavasti viihdyt blogin parissa! Mielellämme otamme myös vastaan kommentteja blogin sisällöstä ja toiveita tulevien kirjoitusten aiheista.