Ammattilainen hoitaa maansiirrot kiireellisesti

Blog

Maansiirtotyöt ovat kaikessa rakentamisessa ensiarvoisen tärkeitä. Olipa sitten kyseessä uuden kerrostalon tai omakotitalon tontin raivaus ja pohjustus, uuden tien rakentaminen, olemassa olevan tien leventäminen, ojan kaivaminen rakennuspaikan kuivattamiseksi tai rannan muokkaus vesijättömaasta käyttökelpoiseksi maa-alueeksi, kaikkiin näihin töihin tarvitaan maanrakennusvälineistöä.

Laatukoneisto takaa työn laadun

Maansiirtotöihin tarvitaan valtava määrä erilaisia työkoneita. Tällaisia ovat kaivamiseen tarkoitetut telakaivinkoneet ja maa-aineksen kuljettamiseen tarvittavat työkoneet, kuten traktorit ja erilaiset lava-autot. Vesistöjen ja rantojen työstämiseen tarvitaan erityistä merityökalustoa.

Telakaivinkoneet ovat maanrakennuksessa kaikkein tärkeimpiä koneita. Niillä voi sekä kaivaa että tasoittaa maata. Näin ollen niiden toimialue on varsin laaja. Telaketjujen ansiosta kaivinkone voi kulkea hyvin epätasaisella maalla ilman että se uppoaa tai kaatuu. Vakaus ja tasapaino ovat telakaivinkoneen valttikortit.

Nykyaikainen satelliittitekniikka on löytänyt tiensä myös telakaivinkoneiden ohjaamoon. Kuljettaja voi seurata kaivinkoneen kauhan korkeutta ohjaamossa kolmiulotteiselta näytöltä. Mittaustekniikka perustuu satelliittitekniikkaan. Näin ollen maastoon ei tarvitse enää välttämättä merkitä mittatikkuja tietylle korkeudelle, kun kuljettaja näkee kaivuukorkeuden ohjaamostaan. Tällä menetelmällä voi hoitaa maansiirrot kiireellisesti.

Maansiirrossa ovat perävaunulliset traktorit ja sorakuorma-autot myös olennaisia työkoneita. Puoliperävaunulliset kuorma-autot ja kasettirakenteella varustetut soralavat ovat tavallinen näky maansiirtotyömaalla. Kaivinkone lastaa maa-aineksen lavalle, minkä jälkeen kuorma-auto kuljettaa sen haluttuun paikkaan. Lavan tyhjennys onnistuu hydraulisen kippirakenteen tai kasettirakenteen avulla.

Kokonaiskäsitys urakan laajuudesta pitää aikataulussa

Ammattimainen maansiirtourakoitsija tekee arvion työhön kuluvasta ajasta kokemukseen perustuen. Tällä tavoin hän pysyy aikataulussa eikä odottamattomia yllätyksiä synny. Hän osaa myös ottaa huomioon sen mahdollisuuden, että jokin työkone rikkoontuu, jolloin varasuunnitelma on myös aikataulutettu. Mikään ei ole kamalampaa kuin se, että asiakas on sopinut vaikkapa omakotitalon perustusten rakentamisen aloittamisen viikko sen jälkeen, kun maansiirtotöiden oli suunniteltu tulevan valmiiksi, eivätkä työt edelleenkään ole valmiit. Tällaisessa tapauksessa myös seuraavan urakan aloitus siirtyy ja todennäköisesti myös sitä seuraavan. Asiantuntevalle maansiirtourakoitsijalle ei tällaista virhettä satu. Maansiirrot kiireellisesti on palvelu, josta tietää, että nopeaa toimintaa tarjoava urakoitsija on ammattitaitoinen ja kokenut. Hänellä on aikataulutus käsissään.

Tänä päivänä maarakennusurakointi on tärkeää tehdä ympäristöystävällisesti. Oikeanlainen koneisto oikeisiin paikkoihin takaa, että mittasuhteet pysyvät käsissä ja myös niiden ympäröivä luontokin kauniina.

jaa  

9 November 2023

Rakentamista ja remontointia

Tervetuloa rakentamisesta ja remontoinnista kertovan blogin pariin. Aiheemme keskittyvät lähinnä pientalon rakentamisen tai remontoinnin ympärillä. Jaamme blogissa vinkkejä, miten erilaisia projekteja kannattaa toteuttaa ja miten löytää luotettava ammattilainen niitä toteuttamaan. On myös kiinnostavaa seurata, mitä uutta ja innovatiivista alalla tapahtuu ja miten se muuttuu sekä on muuttunut vuosien varrella. Lähes kaikki projektit lähtevät liikkeelle huolellisella suunnittelulla, joten olemme koonneet tänne myös vinkkejä mitä kaikkea suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon. Olitpa siis remonttiässä tai vasta haaveilet, että uskaltaisit jonain päivänä porata kaapit seinälle, löydät täältä hyvin todennäköisesti mielenkiintoista luettavaa ja toivottavasti myös inspiraatiota seuraaviin projekteihisi. Toivottavasti viihdyt blogin parissa! Mielellämme otamme myös vastaan kommentteja blogin sisällöstä ja toiveita tulevien kirjoitusten aiheista.