Posts

Hormisaneeraus on turvallisuuden tae

Blog

Jos talon ikä alkaa lähestyä viittäkymmentä vuotta, on syytä tehdä hormitarkastus. Huonokuntoinen savuhormi on aina turvallisuusriski. Vanhaakaan savupiippua ei yleensä kannata purkaa, vaan saneerata, mikä onnistuu nykypäivän teknisellä osaamisella yllättävän helposti. Savuhormin materiaalina toimivat tiili ja betoni. Sen kuntoa syövät vesi, isot lämpötilanvaihtelut ja erilaiset savukaasut. Hormin osista betonisaumat alkavat rapautua ensimmäisenä. Nämä puolestaan keräävät nokea ja pikeä, mistä voi aiheutua nokipalo. Nokipalossa hormin lämpötila nousee äkillisesti hyvin korkeaksi, mikä edesauttaa rapautumista.

11 May 2023

Vaivaton sisämaalaus ammattilaiselta

Blog

Kun selaa internetin maalausohjeita, löytää monenkirjavan neuvojen viidakon. Osassa ohjeista sanotaan, että kuka hyvänsä voi ja osaa maalata kotinsa seinät. Toisissa puolestaan varoitellaan kovastikin alati sattuvista kömmähdyksistä ja työn vaativuudesta. Mitä tulisi uskoa? Maalattavan pinnan analysointi ja esikäsittely Ihan ensiksi on hyvä aloittaa tutkimalla, millainen maalattava pinta on. Jos kyseessä on tapettipinta, tulee vanha tapetti poistaa huolella. Tämä tarkoittaa myös tapettiliiman huolellista poistoa pesemällä. Jos kyseessä on maalaamaton puupinta, tulee pinta pestä huolellisesti, koska rasva tarttuu puuhun erityisen hyvin eikä maali puolestaan tartu rasvaiselle pinnalle.

8 May 2023

Monipuoliset kiinteistöpalvelut taloyhtiöille

Blog

Kiinteistöpalveluihin kuuluu kiinteistön hoitoa ja ylläpitoa, mutta myös erilaisia toimitiloihin liittyviä palveluita ja kiinteistön käyttäjäpalveluita. Kiinteistöpalvelut taloyhtiöille kattavat suurimmaksi osaksi energianhallintaan, tekniikkaan, huoltotöihin, jätehuoltoon, siivoamiseen ja pihanhoitoon liittyviä hoito- ja ylläpitopalveluita. Jos kiinteistölle halutaan vartiointia tai säännöllisiä viherpalveluita, ne kuuluvat toimitilapalveluihin. Kiinteistön käyttäjät voivat myös halutessaan saada vaikka vahtimestarin tai heille voidaan tarjota turvapalveluita, siivouspalvelua, puhelinpalvelua, postituspalvelua tai jopa kokouspalveluita. Tavallisessa asuntoyhtiössä hoito- ja ylläpitopalvelut ovat tärkeämmässä asemassa kuin käyttäjäpalvelut, joiden kysyntä on isompaa toimistorakennuksissa.

28 April 2023

Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön kunnossa

Blog

Kiinteistöhuolto on kiinteistön kunnon kannalta ratkaisevan tärkeässä asemassa. Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön kunnossa ja huolehtii siitä, että asukkaiden arki sujuu hyvin ja asumismukavuus on kohdillaan. Tällä kertaa blogissa on aiheena kiinteistönhuolto ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää ja syventymään tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Kiinteistöpalvelulle kuuluu monipuoliset kiinteistönhoidon tehtävät? Kiinteistöpalvelu hoitaa monipuolisesti kiinteistönhuollon tehtäviä. Kiinteistöpalvelun päätehtävä on pitää kiinteistö ja siihen kuuluvat piha-alueet hyvässä käyttökunnossa niin, että taloyhtiön asukkaiden asumisviihtyvyys on mahdollisimman hyvällä mallilla.

25 April 2023